گمرک: ۱۰ هزار خودرو طی ۴ ماه وارد کشور شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیک‌سایی ۳۰۰ مگاواتی با همکاری مشترکین در شرکت توزیع برق خراسان رضوی اعلام نرخ‌نامه جدید خدمات دوخت اتحادیه خیاطان مردانه و تولیدکنندگان پوشاک مشهد (یکم مرداد ۱۴۰۳) پیش‌بینی افزایش پروازهای ایام اربعین در مشهد گوشی‌های سامسونگ و شیائومی در مشهد چند؟ (۱ مرداد ۱۴۰۳) هنوز قیمت بلیت‌های اتوبوس در مشهد برای اربعین اعلام نشده است نتایج قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی چه‌زمانی اعلام می‌شود؟ کاهش قیمت نسبتاً شدید خودرو‌های خارجی (یکم مرداد ۱۴۰۳) توزیع ۵ هزار تُن جو حمایتی ویژه دام بین عشایر خراسان‌رضوی طی ۳ ماه نخست امسال ریزش قیمت خودرو‌های داخلی (یکم مرداد ۱۴۰۳) | افت ۰.۵ تا ۲ درصدی قیمت‌ها آرامش پس از طوفان | گزارش وضعیت بازار سهام (دوشنبه، یکم مرداد ۱۴۰۳) ایجاد اشتغال برای ۳۹۲ نفر توسط تعاونی‌های جدیدالتاسیس خراسان رضوی از ابتدای سال ۱۴۰۳ طلا در مشهد ۵۰ هزار تومان ارزان شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) واکنش بازار‌های مالی به کناره‌گیری بایدن از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا چه بود؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) مبلغ جدید جریمه پوشش پلاک خودرو چقدر است؟ الحاق چهار هکتار زمین به شهرستان کلات در راستای اجرای طرح نهضت ملی مسکن توزیع روزانه گوشت مرغ ارزان‌تر از سطح کشور، در مشهد | جوجه‌ریزی در مرغداری‌های مشهد ۲۸ درصد افزایش یافت دلار بازار آزاد اولین روز مرداد ۱۴۰۳ را در کانال ۵۸ هزار تومان آغاز کرد | قیمت امروز طلا، سکه، ارز و بیت کوین پایان مطالعات مدیریت مناطق بیابانی سرخس در سطح ۲۱۰ هزار هکتار ۸ پیشنهاد بخش خصوصی خراسان رضوی به رئیس جمهور  اتصال مشاوران املاک به سامانه ثبت الکترونیک اسناد تا ۱۵ مرداد واریز وام دولتی تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان بدون ضامن | شرایط دریافت وام چیست؟ میوه امروز در مشهد چند؟ (یکم مرداد ۱۴۰۳) جانشین پراید از پاکستان می‌آید + قیمت و تصویر ضرورت بازنگری مالیات بر دخانیات | نرخ مالیات خرده‌فروشی کمتر از استاندارد جهانی یارانه تیرماه ۱۴۰۳ واریز شد
سرخط خبرها

ضایعات میوه‌ها و صیفی جات، خوراک دام شدند

  • کد خبر: ۸۷۲۲۴
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۰
ضایعات میوه‌ها و صیفی جات، خوراک دام شدند
افزایش هزینه‌های تامین نهاده‌های دامی سبب شده است برخی دامداران برای تغذیه دام خود، ضایعات میوه و صیفی جات بخرند.

محسن موسوی زاده | شهرآرانیوز؛ در روز‌های اخیر ویدئویی در فضای مجازی دست به دست می‌چرخد که دامداران به دلیل گرانی نهاده دامی به دام‌های خود ضایعات میوه و صیفی جات مانند بادمجان و حتی موز می‌دهند. منصور پوریان، رئیس شورای تامین دام کشور، در این باره به تجارت نیوز گفته که نهاده دامی دوباره کمیاب و گران شده است. تامین نهاده برای دامداران در نیمه دوم سال، آن قدر سخت شده است که آن‌ها مجبورند ضایعات میوه و صیفی جات را جایگزین خوراک دام کنند.

رئیس اتحادیه گاوداران صنعتی خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا، در این باره می‌گوید: افزایش هزینه‌های تامین نهاده‌های دامی سبب شده است برخی دامداران برای تغذیه دام خود، ضایعات میوه و صیفی جات بخرند. فرشید صراف می‌افزاید: البته در گذشته نیز برخی دامداران برای تغذیه دام‌های خود از ضایعات میوه و صیفی جات استفاده می‌کردند، اما اکنون مشکلات تامین نهاده‌های دامی سبب افزایش سهم ضایعات میوه برای تغذیه دام شده است. همچنین این افزایش سبب شده است که ضایعات میوه و صیفی جات، قیمت دار شود.

به عبارتی اگر در گذشته این ضایعات به قیمت ناچیزی به دامداران فروخته می‌شد، اکنون با قیمت گزافی به دامداران عرضه می‌شود. وی در واکنش به انتشار فیلم دادن ضایعات موز به دام‌ها می‌گوید: باید بین نرخ ضایعات میوه و صیفی جات و خوراک دام، تناسبی باشد تا خرید آن‌ها صرفه اقتصادی داشته باشد. موز کیلویی ۳۰ تا ۴۰ هزار تومانی حتی زمانی هم که ضایعات می‌شود، شاید چندان صرفه اقتصادی برای مصارف دامی نداشته باشد، اما سایر ضایعات قابل استفاده هستند.

مجید مهدوی، رئیس اتحادیه دامداران خراسان رضوی، نیز به شهرآرا می‌گوید که استفاده از ضایعات موز برای تغذیه دام‌ها را نه تایید می‌کند و نه تکذیب. حیدر ساکن برجی، رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد، نیز با بیان اینکه از قدیم دامداران برای تغذیه دام‌ها از ضایعات میوه و صیفی جات استفاده می‌کردند، می‌گوید: با این حال رشد قیمت نهاده‌های دامی سبب شد که تقاضا برای خرید ضایعات میوه و صیفی جات افزایش بیابد.

مدیر اموردام سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی نیز در گفتگو با شهرآرا، کاهش تولید نهاده‌های داخلی را سبب افزایش قیمت آن‌ها می‌داند و می‌گوید: این مسئله سبب شده است تقاضای دامداری‌ها برای ضایعات میوه و صیفی جات افزایش بیابد. احمد داوطلب می‌افزاید: با این حال باید توجه کرد که استفاده از ضایعات بخش کشاورزی، همواره در بخش دام وجود داشته است و کاربرد آن‌ها برای خوراک دام مشکلی ندارد.

همچنین استاد اقتصاد کشاورزی دانشگاه آزاد مشهد نیز با بیان اینکه روی آوردن دامداران به تغذیه دام با ضایعات میوه و صیفی جات، ناشی از برنامه ریزی‌های نامناسب وزارت جهادکشاورزی است، می‌گوید: برای حل این مشکل باید به سمت علوفه هیدروپونیک حرکت کنیم. دکتر علیرضا سوهانی می‌افزاید: تولید بسیاری از محصولات کشاورزی به روش هیدروپونیک در جهان گسترش یافته و به تازگی تولید علوفه هیدروپونیک نیز توسعه پیدا کرده است. تولید علوفه به روش هیدروپونیک در گلخانه و بدون استفاده از خاک انجام می‌گیرد، بنابراین این روش در هر منطقه با هر آب وهوایی اجرا شدنی است. همچنین زمان خاصی برای تولید محصولات با این روش وجود ندارد و در هر زمان از سال، می‌توان علوفه سبز را تولید کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->